Кюфтета от киноа с червено цвекло и дип от червена леща — Фантастико
Loader
100%

Шеф Никола - Кюфтета от киноа с червено цвекло и дип от червена леща

ff

Необходими продукти

  • 600 г варено червено цвекло
  • 200 г киноа
  • 200 г червен боб консерва
  • 1 глава лук
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 ч.л. кимион
  • 1/4 ч.л. канела

За панировката:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 500 г панко

Дип от червена леща

  •  300 г червена леща
  • 2 с.л. тахан
  • 2 ч.л. кимион
  • 1 скилидка чесън
  • 5 с.л. зехтин
  • 1/4 лимон Сол
recipe-icon
Ястие от киноа, цвекло
recipe-icon
Време 60 мин
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Слагаме киноата да се вари за около 20 мин.

1
}

Стъпка 2

Свареното цвекло нарязваме на кубчета и пасираме заедно с червения лук и магданоза. Прибавяме боба и подправките. Пасираме и добяваме хлебните трохи, за да сгъстят сместа.

2
}

Стъпка 3

Изцеждаме киноата, прибавяме я и разбъркваме. Оформяме кюфтетата и ги овалваме в брашно, след това в сместа от брашно и вода и накрая в панко.

3
}

Стъпка 4

Подреждаме в тава, заливаме с малко зехтин и печем до златисто-кафяво – на 200°C за около 15 мин, след което се обръщат и се пекат за още 5-10 мин.
*Червеното цвекло може да бъде сурово и настъргано или варено и нарязано.

4
}

Стъпка 5

За дипа: Сваряваме червената леща, изцеждаме я, слагаме в пасатор и прибавяме тахана, чесъна, зехтина и подправките. Пасираме.

5
icon

Добър апетит!