За панировката:
Дип от червена леща
Слагаме киноата да се вари за около 20 мин.
Свареното цвекло нарязваме на кубчета и пасираме заедно с червения лук и магданоза. Прибавяме боба и подправките. Пасираме и добяваме хлебните трохи, за да сгъстят сместа.
Изцеждаме киноата, прибавяме я и разбъркваме. Оформяме кюфтетата и ги овалваме в брашно, след това в сместа от брашно и вода и накрая в панко.
Подреждаме в тава, заливаме с малко зехтин и печем до златисто-кафяво – на 200°C за около 15 мин, след което се обръщат и се пекат за още 5-10 мин.
*Червеното цвекло може да бъде сурово и настъргано или варено и нарязано.
За дипа: Сваряваме червената леща, изцеждаме я, слагаме в пасатор и прибавяме тахана, чесъна, зехтина и подправките. Пасираме.