за пюрето:
В тенджера се кипва вода, посолява се обилно и се слага сьомгата, за да се задуши за 10 минути. Кожата се отстранява и рибата се обезкостява.
Картофите се обелват, намачкват се с преса и се подправят с черен пипер и сол. Едно от яйцата се разбива в купичка и се сипва при картофите. Прибавят се маслото и обезкостената сьомга и всичко се смесва добре. Оформят се кюфтета, които последователно се овалват в брашно, разбито яйце, брашно и накрая в прясно натрошения хляб.
Кюфтетата се пържат в обилно количество загрята мазнина и когато станат готови, се изваждат върху салфетка, за да се отстрани излишната мазнина.
Брюкселското зеле се сварява в подсолена вода, отцежда се и се слага в купа. Намачква се с преса, като постепенно се налива сметаната. Накрая се овкусява със сол и черен пипер.