Facebook Pixel
Loader
0%

Кюфтета от сьомга с пюре от брюкселско зеле

ff

Необходими продукти

  • 500 г сварени картофи
  • 300 г котлет от сьомга
  • 50 г краве масло
  • 2 яйца
  • пресен натрошен хляб (галета) и брашно за овалване
  • черен пипер и сол на вкус
  • олио за пържене

лимон и копър за украса

 

за пюрето:

  • 300–400 г брюкселско зеле
  • 200 мл сметана
  • черен пипер и сол на вкус
recipe-icon
Ястие от котлет от сьомга
recipe-icon
Трудност Напреднали
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

В тенджера се кипва вода, посолява се обилно и се слага сьомгата, за да се задуши за 10 минути. Кожата се отстранява и рибата се обезкостява.

1
}

Стъпка 2

Картофите се обелват, намачкват се с преса и се подправят с черен пипер и сол. Едно от яйцата се разбива в купичка и се сипва при картофите. Прибавят се маслото и обезкостената сьомга и всичко се смесва добре. Оформят се кюфтета, които последователно се овалват в брашно, разбито яйце, брашно и накрая в прясно натрошения хляб.

2
}

Стъпка 3

Кюфтетата се пържат в обилно количество загрята мазнина и когато станат готови, се изваждат върху салфетка, за да се отстрани излишната мазнина.

3
}

Стъпка 4

Брюкселското зеле се сварява в подсолена вода, отцежда се и се слага в купа. Намачква се с преса, като постепенно се налива сметаната. Накрая се овкусява със сол и черен пипер.

4
icon

Добър апетит!