Loader
0%

Лаврак с каперси и чесън на тиган

ff

Необходими продукти

  • 1 голям лаврак (1 кг +)
  • 60 г каперси
  • 100 г царевично брашно
  • 100 мл животинска сметана
  • 2 скилидки
  • 50 мл зехтин
  • 2 с. л. лимонов сок
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от лаврак
recipe-icon
Време 30 мин.
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Рибата се филетира, кожата също се отстранява. Внимателно с пинсета се почиства от костиците.
Филетата се режат на по-малки парчета. Овкусяват се със сол и черен пипер и се овалват в царевично брашно.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Пържат се в загрят зехтин, на два пъти, от двете страни за кратко.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Добавят се обелените и леко смачкани скилидки чесън, каперсите и лимоновият сок. След около минута се налива сметаната. Готви се кратко и се дърпа от котлона. По желание се поръсва с копър.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

След около минута се налива сметаната. Готви се кратко и се дърпа от котлона. По желание се поръсва с копър.

4
icon

Добър апетит!