за гарнитурата:
Таханът се смесва с около 120 мл вода, лимоновия сок, кърито и солта.
Сместа се сипва в керамична тавичка и се слага за 5 минути в загрята на 200 градуса фурна с
вентилатор.
Рибата се филетира, поставя се в съда с горещия сос и се пече 5 минути.
Чесънът се запържва в 2 с. л. зехтин.
Добавя се оризът и също се запържва. Налива се бульонът, похлупва се и се готви 10 минути на
слаб огън. Котлонът се изключва и оризът се оставя така още 10 минути.
Добавят се сол и черен пипер на вкус, накълцаният кориандър, останалият зехтин и настъргана
лимонова кора, и се разбърква.
Рибата се сервира, полята с малко зехтин и поръсена със запечен сусам, и се гарнира с ориза.