Loader
0%

Лайм пай

ff

Необходими продукти

 

за основата:

  • 200 г пълнозърнести крекери
  • 100 г краве масло
  • 2 с. л. кафява захар „Демерара“

за пълнежа:

 

  • 1 1/2 консерва подсладено кондензирано мляко
  • 6 жълтъка
  • 150 мл фреш от лайм
  • кората от 4 лайма

 

за декорация:

 

  • 300 мл животинска сметана
  • 1 с. л. пудра захар
recipe-icon
Ястие от пълнозърнести крекери, фреш от лайм
recipe-icon
Време час и 40 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 8
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Крекерите се смилат със захарта, разбъркват се с разтопеното масло и се изсипват във форма за тарт с подвижно дъно (с диаметър 24 см). Притискат се добре по дъното и стените, така че да се оформи блат.

1
}

Стъпка 2

Пече се 8–10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Оставя се, да се охлади.

2
}

Стъпка 3

Кондензираното мляко се разбърква с жълтъците, добавят се настърганата кората от четирите лайма и 150 мл изцеден сок. Разбърква се, до получаване на еднородна смес. Излива се върху основата и паят се пече около 30 минути в загрята на 140 градуса фурна, с вентилатор.

3
}

Стъпка 4

Оставя се, да се охлади добре и се прибира в хладилник за 4 часа. Преди сервиране се декорира с разбита с пудра захар сметана и по желание – с настъргана кора от лайм.

4
icon

Добър апетит!