за бешамела:
Броколите се разделят на розички и се бланшират във вряща вода за около 3 минути. Охлаждат се под студена течаща вода.
Маслото за бешамела се сгорещява и в него се запържва брашното. При непрекъснато бъркане се налива млякото. Когато сосът леко се сгъсти, съдът се дърпа от огъня, добавят се жълтъците и се овкусява със сол, черен пипер и индийско орехче.
В тава се сипва от соса, няколко кори се слагат плътно една до друга и се заливат с малко сос. Слагат се броколи, начупено синьо сирене и топено сирене. Подрежда се втори ред кори, поливат се със сос, отгоре се разпределят броколи и се поръсва с настърган кашкавал. Третия ред е от кори, сос, броколи, синьо и топено сирене. Последният ред е от кори, сос и настърган кашкавал.
Ястието се пече на 180 градуса с вентилатор за 30 минути и се оставя леко да се охлади. Всяка порция се сервира, гарнирана с по една супена лъжица заквасена сметана.