Loader
0%

Лазаня с гъби и спанак

ff

Необходими продукти

  • 500 г кори за лазаня (без варене)
  • 1 глава лук
  • 3 скилидка чесън
  • 1 кг микс от пресни гъби
  • 400 г спанак
  • 80 г сушени домати
  • 150 г сирене „Пекорино“
  • 150 г кашкавал
  • 375 г крем сирене
  • 60 мл зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

 

за бешамела:

 

  • 1,2 л прясно мляко
  • 70 г краве масло
  • 70 г брашно
  • 2 с. л. горчица
  • сол на вкус
recipe-icon
Ястие от кори за лазаня, гъби, спанак
recipe-icon
Време 2 часа
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 8
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Брашното за бешамела се запържва до златисто в загрятото масло. Постепенно, при постоянно разбъркване, се налива млякото и сосът се бърка, докато се сгъсти. Овкусява се със сол и горчица и се дърпа от котлона.

1
}

Стъпка 2

Гъбите се почистват и се нарязват на парчета, а спанакът се накълцва. Лукът и чесънът се наситняват и се запържват за кратко в сгорещен зехтин. Добавят се нарязаните на кубчета сушени домати и се разбърква. Слагат се гъбите и щом се запържат, се прибавя спанакът. Готви се, докато омекне и водата се изпари. Овкусява се със сол и черен пипер.

2
}

Стъпка 3

Сиренето „Пекорино“ и кашкавалът се настъргват.

3
}

Стъпка 4

На дъното на тава за печене се налива малко от бешамела, отгоре се поставят кори за лазаня, покриват се със сместа от гъби и спанак, поръсва се с настъргано пекорино, разпределя се крем сирене и се залива с малко бешамел.

4
}

Стъпка 5

Следва втори ред кори и отново се слага плънка, сирена, бешамел и така, докато свършат продуктите. Последният ред кори се заливат с бешамел, поръсва се с пекорино и цялото количество кашкавал.

5
}

Стъпка 6

Лазанята се пече в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор) до готовност – 25 минути.

6
icon

Добър апетит!