за бешамела:
Брашното за бешамела се запържва до златисто в загрятото масло. Постепенно, при постоянно разбъркване, се налива млякото и сосът се бърка, докато се сгъсти. Овкусява се със сол и горчица и се дърпа от котлона.
Гъбите се почистват и се нарязват на парчета, а спанакът се накълцва. Лукът и чесънът се наситняват и се запържват за кратко в сгорещен зехтин. Добавят се нарязаните на кубчета сушени домати и се разбърква. Слагат се гъбите и щом се запържат, се прибавя спанакът. Готви се, докато омекне и водата се изпари. Овкусява се със сол и черен пипер.
Сиренето „Пекорино“ и кашкавалът се настъргват.
На дъното на тава за печене се налива малко от бешамела, отгоре се поставят кори за лазаня, покриват се със сместа от гъби и спанак, поръсва се с настъргано пекорино, разпределя се крем сирене и се залива с малко бешамел.
Следва втори ред кори и отново се слага плънка, сирена, бешамел и така, докато свършат продуктите. Последният ред кори се заливат с бешамел, поръсва се с пекорино и цялото количество кашкавал.
Лазанята се пече в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор) до готовност – 25 минути.