Loader
0%

Лазаня с пилешко и праз

ff

Необходими продукти

  • 250 г кори за лазаня без варене
  • 300 г кашкавал

 

за бешамела:

  • 100 г брашно
  • 100 г краве масло
  • 1 л прясно мляко
  • 1 жълтък
  • 1/2 ч. л. индийско орехче
  • сол и черен пипер на вкус

 

за плънката:

  • 400 г пилешко филе
  • 6 стръка праз
  • 150 мл животинска сметана
  • 2 скилидки чесън
  • 1 стрък розмарин
  • 40 г краве масло
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от кори за лазаня, пилешко филе, праз
recipe-icon
Време 1 час и 20 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 8
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Празът се нарязва на шайби с дебелина от 2 см и се запържва в маслото, заедно с наситнения чесън. Прибавя се розмаринът, наливат се около 250 мл вода и се слага пилешкото филе. Овкусява се със сол и черен пипер и се готви 15 минути, под капак, на слаб огън.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Когато месото е готово се изважда от съда, заедно с клонката розмарин. Към праза се налива сметаната и се готви, докато се уплътни. Месото се нарязва на кубчета, а кашкавалът се настъргва.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Бешамелът се приготвя като брашното се запържва в маслото, налива се млякото и се готви, докато се сгъсти. Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче и се дърпа от огъня. Слага се жълтъкът и се разбърква.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Дъното на тава се намазва с част от бешамела, подреждат се кори, следват бешамел, праз, пилешко, част от кашкавала, отново кори – и така, докато свършат продуктите. Завършва се с кори, залива се с бешамел и се поръсва с кашкавал.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Лазанята се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна. Охлажда се 15 минути и се нарязва.

5
icon

Добър апетит!