за бешамела:
за плънката:
Празът се нарязва на шайби с дебелина от 2 см и се запържва в маслото, заедно с наситнения чесън. Прибавя се розмаринът, наливат се около 250 мл вода и се слага пилешкото филе. Овкусява се със сол и черен пипер и се готви 15 минути, под капак, на слаб огън.
Когато месото е готово се изважда от съда, заедно с клонката розмарин. Към праза се налива сметаната и се готви, докато се уплътни. Месото се нарязва на кубчета, а кашкавалът се настъргва.
Бешамелът се приготвя като брашното се запържва в маслото, налива се млякото и се готви, докато се сгъсти. Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче и се дърпа от огъня. Слага се жълтъкът и се разбърква.
Дъното на тава се намазва с част от бешамела, подреждат се кори, следват бешамел, праз, пилешко, част от кашкавала, отново кори – и така, докато свършат продуктите. Завършва се с кори, залива се с бешамел и се поръсва с кашкавал.
Лазанята се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна. Охлажда се 15 минути и се нарязва.