Маслото (размекнато на стайна температура) и захарта се разбиват до кремообразна смес, с миксер.
Лешниците се смилат в чопър и се добавят към сместа и пак се разбива до хомогенизиране.
Прибавя се настърганата кора от портокал и се разбърква с шпатула. Постепенно се слага брашното, при непрекъснато бъркане със силиконова лъжица, докато се поеме изцяло и се получи хомогенна смес.
Оформят се топчици с големината на череши и се поставят в 2 тави, покрити с пергаментова хартия. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути.
Шоколадът се разтопява на водна баня.
Сладките се оставят да се охладят и се слепват по две с шоколада.
Съвет: Най-добре е да ги охладите върху скара, за да не се овлажнят.