Loader
0%

Лучен хляб на тиган

ff

Необходими продукти

  • 350 г брашно
  • 2 връзки пресен лук
  • 1 ч. л. суха мая
  • 1 ч. л. захар
  • 1 ч. л. олио (+ за намазване)
  • 1 ч. л. сол
  • бял и черен сусам за поръсване
  • соев сос и тъмно сусамово олио за намазване
recipe-icon
Ястие от брашно, лук
recipe-icon
Време 60 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 1 хляб
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Маята и захарта се смесват с 250 мл топла вода. В купа се сипват брашното, солта и олиото. Прибавя се разтворената мая и се замесва меко тесто, което се оставя да втаса, покрито с фолио.

1
}

Стъпка 2

Пресният лук се наситнява. Тестото се разточва на кръгла, не много тънка кора.

2
}

Стъпка 3

Маже се с олио, поръсва се с пресния лук и се завива на руло, а след това – като „охлюв“. Краищата се затварят и се изтънява леко с точилка, така, че да има форма на плоска питка. От едната страна се маже със смес от соев сос и сусамово олио и се поръсва с двата вида сусам.

3
}

Стъпка 4

Голям тиган се намазва с олио и се сгорещява на умерен огън. Хлябът се поставя в съда с овкусената страна надолу. Похлупва се и се готви около 10 минути.

4
}

Стъпка 5

Маже се със сусамово олио и соев сос, поръсва се със сусам и се обръща. Готви се така още 10 минути под капак.

5
icon

Добър апетит!