за тестото:
за соса:
Маята се разтваря в 50 мл топла вода, заедно с меда.
В купа се смесват брашното и солта, разтворената мая, още 120 мл вода и зехтинът. Замесва се гладко и еластично тесто. Оставя се да втаса.
След това се разделя на 6 топки и отново се оставя да втаса.
Доматите се режат на кубчета, а лукът – на полумесеци.
Прехвърлят се в тава, овкусяват се накълцания чесън, ригана, зехтина и захарта.
Разбъркват се добре и се пекат в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор), докато започнат да се карамелизират.
След това се пасират. По желание сосът се прецежда. Овкусява се със сол и черен пипер.
Чушките се пекат 30 минути в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор), оставят се да се задушат, обелват се и се нарязват на жулиен.
Тиквичките се режат на ленти по дължина, намазват се с малко зехтин и се пекат на грил тиган от двете страни. Изваждат се и се режат на жулиен.
Маслините се режат на шайби, а моцарелата се накъсва.
Топките тесто се разточват на тънки кръгли кори за пица. Мажат се със соса, поръсват се със зеленчуците и моцарелата.
Пиците се пекат за 8–10 минути в загрята на 250 градуса фурна, с вентилатор.
По желание се поднасят с листенца босилек.