за дресинга:
Съвет: Вместо салам „Мортадела“ може да използвате салам „Камчия“ или хамбургски салам.
Царевицата се почиства, нарязва се на шайби, намазва се със зехтина и се пече за кратко от всички страни, в силно загрят грил тиган.
Мортаделата се реже на парчета и се готви в тиган от двете страни.
Чери доматите се разполовяват, а краставицата се обелва и се нарязва на тънки шайби. Дресингът се приготвя като киселото мляко се смесва с майонезата, горчицата, наситнените магданоз и див лук, стрития на паста чесън, червения и кайенския пипер, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус, и се разбърква добре.
Царевицата се смесва с краставицата и доматите и се подправя със сол и черен пипер на вкус. Салатата се овкусява с дресинга и се поднася с топлата мортадела.