Loader
0%

Лятна салата с мортадела

ff

Необходими продукти

  • 4 кочана царевица
  • 300 г салам „Мортадела“
  • 1 краставица
  • 300 г чери домати
  • 2 с. л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

за дресинга:

  • 100 г кисело мляко
  • 100 г майонеза
  • 1 ч. л. дижонска горчица
  • 1/2 ч. л. червен пипер
  • 1 скилидка чесън
  • 1/4 връзка див лук
  • 1 щипка кайенски пипер
  • 4 стръка магданоз
  • 2 с. л. лимонов сок
  • сол и черен пипер на вкус

Съвет: Вместо салам „Мортадела“ може да използвате салам „Камчия“ или хамбургски салам.

recipe-icon
Ястие от царевица, салам „Мортадела“, краставица и чери домати
recipe-icon
Време 40 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Царевицата се почиства, нарязва се на шайби, намазва се със зехтина и се пече за кратко от всички страни, в силно загрят грил тиган.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Мортаделата се реже на парчета и се готви в тиган от двете страни.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Чери доматите се разполовяват, а краставицата се обелва и се нарязва на тънки шайби. Дресингът се приготвя като киселото мляко се смесва с майонезата, горчицата, наситнените магданоз и див лук, стрития на паста чесън, червения и кайенския пипер, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус, и се разбърква добре.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Царевицата се смесва с краставицата и доматите и се подправя със сол и черен пипер на вкус. Салатата се овкусява с дресинга и се поднася с топлата мортадела.

4
icon

Добър апетит!