Facebook Pixel
Loader
0%

Лютика от сушени чушки с праз

ff

Необходими продукти:

  • 30 минути (и време за накисване)
  • 8 порции
  • 100 г сушени червени чушки
  • 4 сушени люти червени чушки
  • 4 стръка праз
  • 2 скилидки чесън
  • 60 мл олио (+ за поливане)
  • 50 мл червен винен оцет
  • 2 чабати
  • сол на вкус
recipe-icon
Време 30 минути (и време за накисване)
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 8 порции
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Сладките и лютите чушки се заливат с гореща вода, оставят се да набъбнат и се нарязват
наситно.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Празът се нарязва наситно, а чесънът се стрива на паста с малко сол. В купа се смесват двата
вида чушки, празът, оцетът, олиото, сол на вкус и чесънът.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Хлябът се реже на тънки филийки, полива се с малко олио и се пече за около 8 минути в загрята
на 200 градуса фурна, с вентилатор.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Разядката се поднася с хляба.

4
icon

Добър апетит!