Facebook Pixel
Loader
0%

Марината за пуйка с ябълки и цитруси

ff

Необходими продукти

  • 800 мл ябълков сайдер
  • 800 мл ябълков сок
  • 8 скилидки чесън
  • 2 портокала
  • 1 глава лук
  • 1 ябълка
  • 1 лимон
  • 1/2 връзка мащерка
  • 2 стръка розмарин
  • 2 стръка салвия
  • 4 дафинови листа
  • 4 бр. звезден анасон
  • 2 пръчки канела
  • 1 ч. ч. морска сол
  • 1 с. л. пипер меланж на зърна
  • 1 ч. л. бахар
recipe-icon
Време 20 минути (и време за охлаждане)
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 5 кг пуйка
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Ябълковият сок и сайдерът се наливат в тенджера. Прибавят се нарязаната наедро ябълка,
морската сол, канелата, звездният анасон, пиперът, дафиновите листа, мащерката и
накълцаният бахар.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Сместа се оставя да кипне, за да може солта да се разтвори добре. След това съдът се дърпа от
котлона и се наливат 1,5 л леденостудена вода.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Портокалите, лукът и лимонът се режат наедро и се слагат в маринатата. Добавят се начуканите
розмарин и салвия и смачканите скилидки чесън.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Маринатата се оставя 2 часа в хладилник. Пуйката се маринова в сместа за 24 часа. След това се
измива добре и се готви.

4
icon

Добър апетит!