за намазване:
Маята се разтваря в 1/2 ч. ч. топло мляко заедно със захарта, покрива се с кърпа и се оставя да шупне.
Брашното се пресява 2 пъти. Прибавят се солта, втасалата мая, останалото мляко, оцетът, разбитото яйце, медът и разтопената мас.
Замесва се меко тесто.
Разделя се на 3 части. Две от тях се разточват на правоъгълници и след това се нарязват на триъгълници.
Завиват се на руло, като кроасани. Поставят се в намазнена с разтопена мас тава.
От третата част на тестото се прави топка и се слага в средата на тавата. Оставя се да втаса, покрито с кърпа, поне за час.
След това се намазва с разбит с вода жълтък. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна, без вентилатор, за 30 минути.
Изпечената погача се намазва с меда, разбъркан с малко вода. Покрива се с кърпа, за да омекне кората.
Може да се разчупи, преди да се поднесе.