Шкембето се поръсва със солта и сока от лайм и се оставя така за 30 минути. След това се измива със студена вода. Нарязва се на ленти, слага се в тенджера и се залива със студена вода. Вари се 10 минути.
Прецежда се и се слага в тенджера. Добавя се телешкият джолан, нарязан на кубчета, залива се със студена вода, слагат се 3 скилидки от чесъна, лука и ригана. Вари се 3–4 часа.
Чушките се слагат във вряла вода за 30 минути. След това се обелват и се пюрират с кимиона и част от бульона.
Бульонът се прецежда. Месото и зеленчуците се смесват с пюрето от чили и част от отцеденият бульон. Оставя се да къкри още 20–30 минути.
Сервира се с лайм, пресен риган и ситно нарязан лук.