Loader
0%

Мигелитос

ff

Необходими продукти

  • 400 г бутертесто
  • брашно за разточване
  • пудра захар за поръсване

за крема:

  • 600 мл прясно мляко
  • 180 г захар
  • 10 г бурбонска ванилова захар
  • 4 жълтъка
  • 3 с. л. царевично нишесте
  • 1 пръчка канела
  • кората от 1 лимон
recipe-icon
Ястие от бутертесто, прясно мляко и захар
recipe-icon
Време 1 ч.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 12 бр.
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Тестото се разточва върху набрашнен плот, като се изтънява. От него се изрязват квадрати със страни 4–5 см, поставят се в тави с незалепващо покритие и се пекат в загрята на 190 градуса фурна (с вентилатор) до готовност – 15 минути. Охлаждат се върху решетка.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Млякото и захарта за крема се загряват, докато захарта се разтвори. Жълтъците и нишестето се разбъркват с малко студена вода. Към тях се налива част от топлото мляко, за да се темперират. Сипват се при останалото мляко и се готви на умерен огън, при непрекъснато разбъркване, докато кремът се сгъсти.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Добавят се пръчката канела и ваниловата захар. Дърпа се от огъня и се прибавя настърганата лимонова кора. Кремът се охлажда леко.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Квадратите от тесто се режат надве през средата с нож за хляб, кремът се разпределя върху долната част на половинките изпечено тесто.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Слагат се капачетата, поръсват се с пудра захар и се поднасят.

5
icon

Добър апетит!