Беконът се запържва в сух тиган. Прибавя се нарязаният надребно лук и също се запържва за кратко, на умерен огън, до златисто.
Добавя се тиквичката, нарязана на кубчета и се оставя, да се запържи, след което се сипват и зърната царевица.
Яйцата се разбиват много добре, овкусяват се със сол и черен пипер и към тях се сипва накълцаният босилек, като няколко листенца се оставят за украса.
Форма за мъфини с незалепващо покритие се намазва с разтопено масло. Зеленчуците и беконът се разпределят в отворите на формата, слага се по парче топено сирене и нарязани чери домати, налива се яйчената смес и се пече в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 10 минути.
Ястието се поднася топло, украсено с листенца босилек.