Loader
0%

Морковен чипс

ff

Необходими продукти

  • 1–2 връзки пресни моркови (500 г)
  • 1 с. л. гарам масала
  • 1/4 ч. л. чили на прах
  • 2 с. л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

за соса:

  • 2 с. л. фъстъчено масло
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка мента
  • сокът от 1 лимон
  • сол на вкус
recipe-icon
Ястие от пресни моркови
recipe-icon
Време 60 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Морковите се обелват и с помощта на белачка или ренде (тип „Мандолина“) се нарязват на дълги, тънки парченца.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Овкусяват се с гарам масала, чили на прах, сол, черен пипер и зехтин, и се разбъркват.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Подреждат се в тави с незалепващо покритие (или покрити с хартия за печене). Пекат се в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор), до златисто – за около 10–15 минути.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Чесънът за соса се стрива на паста с малко сол и се смесва с фъстъченото масло, лимоновия сок и 60–70 мл студена вода. Прибавя се наситнената мента и се разбърква.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Чипсът се поднася със соса.

5
icon

Добър апетит!