за крема:
за морковения блат:
за глазурата:
Крем сиренето се разбърква добре със сметаната и ванилията. Добавят се яйцата, захарта, брашното и пак се разбърква – до хомогенизиране.
Морковите за блата се обелват и се настъргват. Брашното се смесва с бакпулвера, индийското орехче, канелата и ванилията. Олиото се разбива с двата вида захар. Добавят се яйцата и отново се разбива.
Течните и сухите съставки се разбъркват до хомогенизиране. Прибавят се морковите и пак се разбърква.
Половината от морковеното тесто се сипва в застлана с пергаментова хартия форма с подвижно дъно (с диаметър 26 см). Върху него, с помощта на лъжица, се разпределя половината от крема. Следва останалото тесто, а най-отгоре – останалият крем.
Пече се 50–60 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, като последните 20–30 минути се покрива с алуминиево фолио. Охлажда се.
Крем сиренето за глазурата се разбива с маслото, сметаната, ванилията и захарта. Десертът се намазва добре с глазурата. Охлажда се, нарязва се и се сервира.