Loader
0%

Морковен чийзкейк

ff

Необходими продукти

 

за крема:

 

  • 500 г крем сирене
  • 100 г захар
  • 100 г заквасена сметана
  • 2 яйца
  • 1 с. л. брашно
  • 1 ванилия

 

за морковения блат:

 

  • 250 г моркови
  • 150 г брашно
  • 150 г захар
  • 50 г кафява захар
  • 150 мл олио
  • 2 яйца
  • 1 ванилия
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1/2 ч. л. канела
  • 1/4 ч. л. индийско орехче

 

за глазурата:

 

  • 100 г крем сирене (със стайна температура)
  • 2 с. л. краве масло (със стайна температура)
  • 150–200 г пудра захар
  • 1 ванилия
  • 1 с. л. заквасена сметана
recipe-icon
Ястие от моркови, крем сирене
recipe-icon
Време час и 10мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 12
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Крем сиренето се разбърква добре със сметаната и ванилията. Добавят се яйцата, захарта, брашното и пак се разбърква – до хомогенизиране.

1
}

Стъпка 2

Морковите за блата се обелват и се настъргват. Брашното се смесва с бакпулвера, индийското орехче, канелата и ванилията. Олиото се разбива с двата вида захар. Добавят се яйцата и отново се разбива.

2
}

Стъпка 3

Течните и сухите съставки се разбъркват до хомогенизиране. Прибавят се морковите и пак се разбърква.
Половината от морковеното тесто се сипва в застлана с пергаментова хартия форма с подвижно дъно (с диаметър 26 см). Върху него, с помощта на лъжица, се разпределя половината от крема. Следва останалото тесто, а най-отгоре – останалият крем.

3
}

Стъпка 4

Пече се 50–60 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, като последните 20–30 минути се покрива с алуминиево фолио. Охлажда се.

4
}

Стъпка 5

Крем сиренето за глазурата се разбива с маслото, сметаната, ванилията и захарта. Десертът се намазва добре с глазурата. Охлажда се, нарязва се и се сервира.

5
icon

Добър апетит!