Loader
0%

Мусака с пуешко и праз

ff

Необходими продукти

  • 1 кг картофи
  • 600 г пуешко филе
  • 9 стръка праз
  • 100 г краве масло
  • 2 с. л. брашно
  • 300 мл прясно мляко
  • 1 с. л. едрозърнеста горчица
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от пуешко филе и картофи
recipe-icon
Време 2 ч.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 9
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Празът се почиства, наситнява се и се задушава под капак в половината от маслото, малко вода и сол. Трябва да омекне и да остане на мазнина.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

В друг съд се сгорещява останалото масло. Сипва се брашното и се запържва до златисто. Налива се млякото и се бърка, докато сосът се сгъсти. Овкусява се с горчица, сол и черен пипер.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Месото се нарязва на кубчета и се разбърква с готовия сос бешамел и задушения праз.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Картофите се белят и се режат на шайби с дебелина от 0,5 см. Половината от тях се подреждат в намаслена тава и се поръсват със сол и черен пипер.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Изсипва се сместа с пуешко и праз.Останалите картофи се подреждат отгоре и също се подправят със сол и черен пипер. Наливат се около 150 мл вода.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Ястието се покрива с алуминиево фолио и се пече около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. След това фолиото се отстранява и мусаката се запича за още 25 минути.

6
icon

Добър апетит!