Loader
0%

Мусака с риба тон

ff

Необходими продукти

  • 2,5 кг картофи
  • 4 консерви риба тон
  • 300 г чушки „Сиврия“
  • 4 връзки пресен лук
  • 2 връзка пресен чесън

за заливката:

  • 4 яйца (размер L)
  • 2 ч. ч. прясно мляко
  • 1 ч. ч. животинска сметана
  • 250 г сирене „Чедър“
  • 2 с. л. брашно
  • 1 с. л. къри на прах
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от картофи, риба тон от консерва и чушки „Сиврия“
recipe-icon
Време 1 ч. и 40 мин.
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 12
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

В купа се смесват яйцата, кърито, брашното, прясното мляко, сметаната, настърганото сирене, сол и черен пипер.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Картофите се обелват и сваряват цели на пара до готовност. След това се нарязват на шайби с дебелина 1 см. Чушките се почистват от семките и се нарязват на кубчета, а пресните лук и чесън – на ситно. Рибата тон се отцежда от мазнината. В голяма тава плътно се разпределят 1/3 от нарязаните картофи.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Отгоре се поръсва с половината от нарязаните пресен лук, чесън, зелени чушки, както и отцедената риба тон.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Слага се още един пласт картофи, останалата плънка (лук, чесън, чушки, риба) и се завършва с картофи. Всичко се залива с млечната смес.
Мусаката се пече 50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Мусаката се пече 50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

5
icon

Добър апетит!