Loader
0%

Нюйоркски чийзкейк

ff

Необходими продукти

 

за основата:

  • 200 г бисквити с масло
  • 70 г краве масло

 

за крема:

  • 900 г крем сирене
  • 200 г заквасена сметана
  • 3 яйца (размер L), на стайна температура
  • 200 г пудра захар
  • 3 с. л. брашно
  • 1 шушулка ванилия

 

за поливане:

  • 100 мл кленов сироп
recipe-icon
Ястие от бисквити, масло, крем сирене
recipe-icon
Време 1 час и 30 мин. (и 2 часа в хладилник)
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 12
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Бисквитите се натрошават с ръце не много на ситно, към тях се прибавя и разтопеното краве масло и се разбърква.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Сместа се изсипва на дъното на кръгла форма за торта с диаметър 26 см (с хартия за печене на дъното) и се притиска с лъжица. Блатът се пече в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор, за около 10 минути, след това се охлажда.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

В купа се разбиват с телена бъркалка крем сиренето (оставено на стайна температура) и захарта.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Към тях се добавят заквасената сметана, семенцата от шушулката ванилия и яйцата едно по едно, като не трябва да се вкарва прекалено много въздух, защото чийзкейка се напуква при печене. Разбърква се с бъркалка. Накрая се прибавя и брашното и отново се разбива.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Сместа се изсипва върху хрупкавия блат.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Пече се в загрята на 160 градуса фурна, без вентилатор, за 40 минути. Трябва да остане леко течен в средата. След като се изключи фурната, е добре да поседи вътре 15 минути, за да не се напука. След това се охлажда добре в хладилник поне за 2 часа. Чийзкейкът се нарязва и се поднася полят с кленов сироп.

6
icon

Добър апетит!