за основата:
за крема:
за поливане:
Бисквитите се натрошават с ръце не много на ситно, към тях се прибавя и разтопеното краве масло и се разбърква.
Сместа се изсипва на дъното на кръгла форма за торта с диаметър 26 см (с хартия за печене на дъното) и се притиска с лъжица. Блатът се пече в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор, за около 10 минути, след това се охлажда.
В купа се разбиват с телена бъркалка крем сиренето (оставено на стайна температура) и захарта.
Към тях се добавят заквасената сметана, семенцата от шушулката ванилия и яйцата едно по едно, като не трябва да се вкарва прекалено много въздух, защото чийзкейка се напуква при печене. Разбърква се с бъркалка. Накрая се прибавя и брашното и отново се разбива.
Сместа се изсипва върху хрупкавия блат.
Пече се в загрята на 160 градуса фурна, без вентилатор, за 40 минути. Трябва да остане леко течен в средата. След като се изключи фурната, е добре да поседи вътре 15 минути, за да не се напука. След това се охлажда добре в хладилник поне за 2 часа. Чийзкейкът се нарязва и се поднася полят с кленов сироп.