Тиквичките се нарязват на малки кубчета, чесънът се наситнява и заедно се запържват в 20 мл от зехтина, докато леко омекнат. След това се изваждат в купа и се оставят да се охладят.
В същия съд, в 20 мл зехтин се запържва и лукът, нарязан на ивички. След като омекне добре, се прибавят и чушките, също нарязани на ивички. Запържват се за кратко. Изваждат се в друга купа и се охлаждат.
Яйцата се разделят по 6 в двете купи, млякото също се разделя в двата съда, овкусява се със сол и черен пипер и се разбива добре.
От всяка смес се приготвят по 3 омлета – тънки и големи, като преди всеки в съда се наливат по 10 мл от зехтина.
Кравето сирене се намачква с вилица и към него се добавят крем сиренето, сметаната и наситнения босилек. На дъното на чиния се поставя омлет с червени чушки, отгоре се слага от пълнежа.
Следва омлет с тиквички, плънка и се реди така, до изчерпване на продуктите, като се завършва с омлет. По желание може да се направи и във форма за торта с регулиращи се стени.
Оставя се в хладилник за 2 часа, да стегне. После се нарязва, като може да се декорира с листа босилек.