Loader
0%

Омлетен кейк по провансалски

ff

Необходими продукти

  • 12 яйца (размер L)
  • 140 мл прясно мляко
  • 2 малки тиквички
  • 6 печени червени чушки
  • 1 глава червен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 100 мл зехтин „Помаче“
  • сол и черен пипер на вкус

За пълнежа

  • 300 г крем сирене
  • 200 г краве сирене
  • 3 с. л. заквасена сметана
  • 1/2 връзка босилек
recipe-icon
Ястие от яйца
recipe-icon
Време час и 30 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 8
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Тиквичките се нарязват на малки кубчета, чесънът се наситнява и заедно се запържват в 20 мл от зехтина, докато леко омекнат. След това се изваждат в купа и се оставят да се охладят.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

В същия съд, в 20 мл зехтин се запържва и лукът, нарязан на ивички. След като омекне добре, се прибавят и чушките, също нарязани на ивички. Запържват се за кратко. Изваждат се в друга купа и се охлаждат.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Яйцата се разделят по 6 в двете купи, млякото също се разделя в двата съда, овкусява се със сол и черен пипер и се разбива добре.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

От всяка смес се приготвят по 3 омлета – тънки и големи, като преди всеки в съда се наливат по 10 мл от зехтина.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Кравето сирене се намачква с вилица и към него се добавят крем сиренето, сметаната и наситнения босилек. На дъното на чиния се поставя омлет с червени чушки, отгоре се слага от пълнежа.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Следва омлет с тиквички, плънка и се реди така, до изчерпване на продуктите, като се завършва с омлет. По желание може да се направи и във форма за торта с регулиращи се стени.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Оставя се в хладилник за 2 часа, да стегне. После се нарязва, като може да се декорира с листа босилек.

7
icon

Добър апетит!