за палачинките:
за плънката:
за соса:
Яйцата се разбиват с телена бъркалка. Към тях се налива млякото и отново се разбива. Брашното се смесва със солта и постепенно се налива яйчената смес, като се разбива добре, за да няма бучки. Трябва да се получи рядко палачинково тесто. Оставя се да почине около 15 минути. Тиган за палачинки с незалепващо покритие и с диаметър 28 см се намазва с масло и се изпичат 8 палачинки.
След това се приготвя плънката. Празът се нарязва наситно и се запържва в маслото. Когато започне да се карамелизира, се налива виното и се оставя на огъня, докато течността се изпари. След това се овкусява със сол и черен пипер.
Върху всяка палачинка се слага тънко нарязана шунка, отгоре – парчета ементал и накрая – от плънката с праз.
Сосът се приготвя, като маслото се загрява и в него се запържва брашното. Постепенно при непрекъснато разбъркване се налива затопленото мляко. Когато сосът е почти готов, се добавя топеното сирене. Разбърква се до хомогенизиране и се овкусява със сол и черен пипер.
Палачинките се заливат със соса и се пекат около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна.