за палачинките:
за плънката с телешко:
за плънката със спанак:
за плънката със сирене:
Джоланът се поставя в тенджера, залива се с вода, колкото да го покрие и се слага на умерен
огън. Щом кипне, се отпенва. Добавят се нарязаните на едро морков, лук и целина. Подправя
се с дафиновия лист и зърната черен пипер. Вари се на тих огън до готовност – 3–4 часа.
След това месото се наситнява и се овкусява със сол и черен пипер, а бульонът се прецежда и
се редуцира наполовина.
Чесънът се смачква и се запържва в олиото. Наливат се доматите, пуска се мащерката и се
сосът се оставя на слаб огън, докато се сгъсти. Пасира се и се охлажда.
Сушените домати и чесънът за спаначената плънка се наситняват и се запържват в сгорещеното
масло.
Добавя се спанакът и се готви 2–3 минути. Овкусява се със сол, черен пипер, индийско орехче и
накълцан магданоз.
Изважда се и се накълцва.
Чушката за третата плънка се нарязва на малки кубчета, чесънът се стрива на паста, а
мащерката се наситнява. Разбъркват се добре със сиренето и се овкусява със сол и черен
пипер.
Брашното, млякото, газираната вода, яйцата и разтопено масло се разбиват, докато се получи
гладко тесто за палачинки. Овкусява се със солта и захарта.
В намазан с масло тиган се приготвят палачинки.
Една трета от тях се намазват с домати и се поръсват с месото. Навиват се стегнати рула.
Друга част се поръсва със спанак и се навиват стегнати рула. Останалите се мажат със сместа
със сирене и също се навиват на рула.
Подреждат се във форма за печене терин, покрита със стреч фолио.
Заливат се с редуцирания бульон и се оставят да престоят 2–3 часа в хладилник.
Готовият терин се нарязва и се сервира.