Loader
0%

Пълнен хляб с бекон и кашкавал

ff

Необходими продукти

  • 500 г брашно
  • 15 г суха мая
  • 100 г краве масло (+ за намазване)
  • 1 щипка захар
  • 270 мл вода
  • 150 г кашкавал
  • 2 яйца
  • 250 г бекон
  • сол на вкус
recipe-icon
Ястие от брашно, кашкавал, бекон
recipe-icon
Време 3 часа
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 1 хляб
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Маята се разтваря в 50 мл топла вода с щипка захар и се оставя да шупне.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Замесва се тесто от брашното, сол, маята, разтопеното масло и останалата вода и се оставя да втаса.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Яйцата се сваряват за 8 минути. Охлаждат се, обелват се и се режат на четвъртинки.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Кашкавалът се настъргва, а беконът се нарязва на кубчета.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Втасалото тесто се разточва на правоъгълник и се намазва с масло.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Отгоре се разпределят кашкавалът, беконът и яйцата.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Завива се руло, което се слага в намазана с масло форма за печене с дупка по средата. Оставя се да втаса.

7
}
Стъпка 8

Стъпка 8

Пече се 40 минути на 180 градуса (с вентилатор).

8
icon

Добър апетит!