Loader
0%

Пълнена пъстърва

ff

Необходими продукти

  • 2 пъстърви
  • 200 г печурки
  • 50 г сурово пушен бекон
  • 1/2 глава лук
  • 1 зелена чушка
  • 1 морков
  • 3 стръка мащерка
  • 2 скилидки чесън
  • 4 с. л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от пъстърва, печурки и сурово пушен бекон
recipe-icon
Време 40 мин.
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 2
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Беконът се нарязва на кубчета, слага се в студен тиган и се оставя на котлона, да пусне мазнина и да се запържи.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Морковът, лукът, чушката и чесънът се почистват и се нарязват наситно. Печурките се белят и се режат на кубчета. Щом беконът стане златист и пусне достатъчно мазнина, се прибавят лукът и морковът. Когато и те се запържат, идва ред на чесъна и чушката. Накрая се запържват и гъбите. Овкусява се със сол, черен пипер и мащерка.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Рибата се овкусява отвътре и отвън със сол и черен пипер и се пълни със сместа. Поставя се в тава, застлана с пергаментова хартия, полива се със зехтин.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Пече се 10–15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

4
icon

Добър апетит!