В касерола се кипва вода и се посолява. Сипва се киноата, похлупва се и се готви 15 минути. Отцежда се и се облива със студена вода.
Лютите чушки се разполовяват, почистват се от семките и се нарязват на ситно. Пресният лук, чесънът и кориандърът се наситняват. Червеният лук се нарязва на тънки шайби. Спанакът се почиства, измива се и се подсушава. Чушките се разполовяват по дължина като дръжките се запазват, а семките се отстраняват. Сиренето се нарязва на малки кубчета. Царевицата се размразява.
В тиган се загряват 2 с. л. от зехтина и в него се запържват лютите чушки и пресният лук. След около 2 минути се добавят чесънът, кимионът, царевицата и спанакът. След като и спанакът омекне, се прибавят киноата, сиренето и кориандърът. Дърпа се от котлона. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
В останалия зехтин, на средна температура се запържва червеният лук, след това се деглазира с виното и се прехвърля в тавичка.
Чушките се бланшират за 4–5 минути в подсолена вода. Пълнят се със спаначената смес и се подреждат в тавата с червения лук. Поръсват се със зехтин и се пекат 35 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Преди поднасяне, всяка порция се полива с малко зехтин.