Loader
0%

Пълнени чушки със сирене и киноа

ff

Необходими продукти

  • 1 ч. ч. киноа
  • 4 калифорнийски чушки (2 червени, 1 жълта и 1 зелена)
  • 2 ч. ч. замразена царевица
  • 2 глави червен лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 връзка пресен лук
  • 2 зелени люти чушки
  • 200 г пресен спанак
  • 150 г краве сирене
  • 3 с. л. зехтин (+ за поливане)
  • 1/2 ч. ч. вино „Ризлинг“
  • 1/2 връзка пресен кориандър
  • 1 ч. л. кимион
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от киноа и чушки
recipe-icon
Време 60 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

В касерола се кипва вода и се посолява. Сипва се киноата, похлупва се и се готви 15 минути. Отцежда се и се облива със студена вода.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Лютите чушки се разполовяват, почистват се от семките и се нарязват на ситно. Пресният лук, чесънът и кориандърът се наситняват. Червеният лук се нарязва на тънки шайби. Спанакът се почиства, измива се и се подсушава. Чушките се разполовяват по дължина като дръжките се запазват, а семките се отстраняват. Сиренето се нарязва на малки кубчета. Царевицата се размразява.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

В тиган се загряват 2 с. л. от зехтина и в него се запържват лютите чушки и пресният лук. След около 2 минути се добавят чесънът, кимионът, царевицата и спанакът. След като и спанакът омекне, се прибавят киноата, сиренето и кориандърът. Дърпа се от котлона. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

В останалия зехтин, на средна температура се запържва червеният лук, след това се деглазира с виното и се прехвърля в тавичка.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Чушките се бланшират за 4–5 минути в подсолена вода. Пълнят се със спаначената смес и се подреждат в тавата с червения лук. Поръсват се със зехтин и се пекат 35 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Преди поднасяне, всяка порция се полива с малко зехтин.

5
icon

Добър апетит!