Facebook Pixel
Loader
0%

Пълнени сушени чушки по ловешки

ff

Необходими продукти

  • 1 кисела зелка
  • 600 г кайма (смес)
  • 100 г ориз
  • 120 г сушени червени чушки
  • 60 г свинска мас
  • 2 глави лук
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 1/2 ч. л. сух джоджен
  • сол на вкус
recipe-icon
Време 3 часа
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 8 порции
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Червените чушки се накисват във вряла вода, за да набъбнат.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Лукът се нарязва на кубчета и се запържва в половината от свинската мас. Щом омекне, се
сипва предварително измитият ориз. Наливат се 200 мл вода. Готви се, докато течността се
изпари.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Каймата се смесва с наситнения магданоз, джоджена, червения пипер и сол на вкус. Прибавя
се и леко охладеният ориз с лука и се разбърква.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Чушките се пълнят със сместа.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Зелето се реже на ивички. В глинен съд се редят пластове зеле и чушки, като се завършва със
зеле.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Залива се с останалата мас, предварително разтопена. Наливат се и 600 мл вода. Съдът се
похлупва и се слага в студена фурна.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Ястието се пече около 1 час и 50 минути в загята на 200 градуса фурна с вентилатор и след това
се поднася.

7
icon

Добър апетит!