Червените чушки се накисват във вряла вода, за да набъбнат.
Лукът се нарязва на кубчета и се запържва в половината от свинската мас. Щом омекне, се
сипва предварително измитият ориз. Наливат се 200 мл вода. Готви се, докато течността се
изпари.
Каймата се смесва с наситнения магданоз, джоджена, червения пипер и сол на вкус. Прибавя
се и леко охладеният ориз с лука и се разбърква.
Чушките се пълнят със сместа.
Зелето се реже на ивички. В глинен съд се редят пластове зеле и чушки, като се завършва със
зеле.
Залива се с останалата мас, предварително разтопена. Наливат се и 600 мл вода. Съдът се
похлупва и се слага в студена фурна.
Ястието се пече около 1 час и 50 минути в загята на 200 градуса фурна с вентилатор и след това
се поднася.