Пълнени тиквички с пилешко и моцарела — Фантастико
Loader
100%

Пълнени тиквички с пилешко и моцарела

ff

Необходими продукти

  • 4 тиквички
  • 400 г пилешка пържола от бут (без кожа)
  • 250 г сирене „Моцарела“
  • 2 печени червени чушки
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 1 ч. л. копърово семе
  • 1 глава лук
  • 2 с. л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

 

за доматения сос:

  • домати консерва (пасирани)
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч. л. сух риган
  • 2 с. л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от тиквички, пилешка пържола от бут
recipe-icon
Време 1 ч. и 30 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Сосът се приготвя като чесънът се наситнява и се запържва в зехтина.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Сипват се доматите, подправя се с ригана, сол и черен пипер, и се готви 10 минути на слаб огън.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Тиквичките се режат надве по дължина, без да се белят и без да се махат дръжките им, а сърцевината им се издълбава и се наситнява.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Слагат се в тенджера с кипяща подсолена вода и се бланшират за около 1 минута.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

След това се изваждат и се шокират с леденостудена вода.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Пилешкото се реже на малки кубчета.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Лукът, чесънът и чушките се нарязват наедро и се запържват в зехтина. Добавя се месото и се оставя, да се запържи.

7
}
Стъпка 8

Стъпка 8

Прибавя се издълбаната и накълцана сърцевина от тиквичките и също се запържва.

8
}
Стъпка 9

Стъпка 9

Слагат се няколко супени лъжици от доматения сос.

9
}
Стъпка 10

Стъпка 10

Овкусява се със счуканите в хаванче копърово семе, червен пипер и сол на вкус и се поръсва с черен пипер.

10
}
Стъпка 11

Стъпка 11

Останалият доматен сос се сипва в тава и отгоре се подреждат издълбаните тиквички.

11
}
Стъпка 12

Стъпка 12

Пълнят се с пилешкото месо, поръсват се с накъсаната моцарела, по желание и с малко настърган пармезан.

12
}
Стъпка 13

Стъпка 13

Пекат се около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

13
icon

Добър апетит!