за доматения сос:
Сосът се приготвя като чесънът се наситнява и се запържва в зехтина.
Сипват се доматите, подправя се с ригана, сол и черен пипер, и се готви 10 минути на слаб огън.
Тиквичките се режат надве по дължина, без да се белят и без да се махат дръжките им, а сърцевината им се издълбава и се наситнява.
Слагат се в тенджера с кипяща подсолена вода и се бланшират за около 1 минута.
След това се изваждат и се шокират с леденостудена вода.
Пилешкото се реже на малки кубчета.
Лукът, чесънът и чушките се нарязват наедро и се запържват в зехтина. Добавя се месото и се оставя, да се запържи.
Прибавя се издълбаната и накълцана сърцевина от тиквичките и също се запържва.
Слагат се няколко супени лъжици от доматения сос.
Овкусява се със счуканите в хаванче копърово семе, червен пипер и сол на вкус и се поръсва с черен пипер.
Останалият доматен сос се сипва в тава и отгоре се подреждат издълбаните тиквички.
Пълнят се с пилешкото месо, поръсват се с накъсаната моцарела, по желание и с малко настърган пармезан.
Пекат се около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.