Loader
0%

Пълнозърнест соден хляб

ff

Необходими продукти

 

  • 450 г пълнозърнесто брашно
  • 2 с. л. овесени ядки
  • 175 г бяло брашно
  • 1 1/2 ч. л. сода
  • 1 ч. л. сол
  • 1 с. л. кафява захар
  • 450 мл мътеница

 

за маслото:

  • 150 г краве масло (меко)
  • 2 стръка пресен лук
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от пълнозърнесто брашно, овесени ядки
recipe-icon
Време час и 10мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 1 хляб
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Двата вида брашно и овесените ядки се смесват в купа със солта и захарта. Мътеницата и содата се разбъркват и се наливат към сухите съставки.

1
}

Стъпка 2

Бързо се замесва лепкаво тесто (не трябва да се меси много). Оформя се на топка и се поставя върху лист хартия. По повърхността му се прави прорез във формата на кръст.

2
}

Стъпка 3

Фурната се загрява на 200 градуса (с вентилатор). В нея се поставя съд с дебело дъно, да се нагорещи добре. Тестото се слага в съда и се пече до готовност – около 35 минути.

3
}

Стъпка 4

Маслото се разбива с миксер, заедно със солта и пипера. Когато стане пухкаво, се разбърква с наситнения пресен лук. Хлябът се поднася с ароматното масло.

4
icon

Добър апетит!