Loader
0%

Пъпешов кейк

ff

Необходими продукти

  • 400 г брашно (+ за поръсване)
  • 500 г пъпеш
  • 180 г захар
  • 180 г краве масло (+ за намазване)
  • 3 яйца
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 1 ванилия

 

за глазурата:

  • 1 портокал
  • 2 стръка мента
  • 120 г пудра захар
recipe-icon
Ястие от брашно, пъпеш
recipe-icon
Време 1 час
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 8
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Пъпешът се почиства, нарязва се на кубчета и се пюрира.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Маслото и захарта се разбиват, докато побелеят. Едно по едно се добавят двете яйца, налива се пъпешовото пюре, сипват се брашното, бакпулверът и ванилията, и се разбърква, до хомогенизиране.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Тестото се изсипва в намазана с масло и набрашнена форма за кекс с дупка в средата и се заравнява.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, до готовност – около 30 минути. Охлажда се върху решетка.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Глазурата се приготвя като пудрата захар се пресява и се смесва с накълцаната мента и настърганата и след това наситнена портокалова кора. Наливат се около 2 с. л. портокалов сок и се разбърква.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Кейкът се залива с глазурата, оставя се да изсъхне, нарязва се и се поднася.

6
icon

Добър апетит!