за глазурата:
Пъпешът се почиства, нарязва се на кубчета и се пюрира.
Маслото и захарта се разбиват, докато побелеят. Едно по едно се добавят двете яйца, налива се пъпешовото пюре, сипват се брашното, бакпулверът и ванилията, и се разбърква, до хомогенизиране.
Тестото се изсипва в намазана с масло и набрашнена форма за кекс с дупка в средата и се заравнява.
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, до готовност – около 30 минути. Охлажда се върху решетка.
Глазурата се приготвя като пудрата захар се пресява и се смесва с накълцаната мента и настърганата и след това наситнена портокалова кора. Наливат се около 2 с. л. портокалов сок и се разбърква.
Кейкът се залива с глазурата, оставя се да изсъхне, нарязва се и се поднася.