Loader
0%

Паста с червено вино

ff

Необходими продукти

  • 400 г спагети
  • 2 скилидки чесън
  • 2 люти чушки „Пеперончини”
  • 500 мл червено вино „Кианти класико“
  • 3 с. л. краве масло
  • 1/2 ч. ч. зехтин „Екстра върджин”
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от спагети, червено вино
recipe-icon
Време 15 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Пастата се сварява в подсолена вода. Трябва да е твърдо сварена.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Чесънът се наситнява и се запържва в загрятия на умерен огън зехтин. Когато леко промени цвета си, се слагат стритите чушлета. Налива се виното.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Сварената паста се отцежда и сипва във винената смес.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

4. Щом спагетите омекнат, съдът се сваля от огъня, добавя се маслото и се овкусява със сол и черен пипер.

Съвет: Ако течността изври преди да е готова пастата, се налива още малко вино.

4
icon

Добър апетит!