Loader
0%

Паста с хрупкави трохи, чесън и аншоа

ff

Необходими продукти

  • 400 г фусили
  • 3 скилидки чесън
  • 3 филии пълнозърнест хляб
  • 8 филета аншоа
  • 1 ч. л. лют пипер на люспи (без семки)
  • 1/2 връзка магданоз
  • 90 мл зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от фусили, хляб, аншоа
recipe-icon
Време 35 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Хлябът се смила в блендер и се запържва в 40 мл сгорещен зехтин. Когато трохите станат златисти и хрупкави, съдът се дърпа от огъня. Трохите се посоляват и се разбъркват.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Пастата се сварява в голямо количество подсолена вода.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Чесънът, аншоата и магданозът се накълцват. Чесънът се запържва на слаб огън в останалия зехтин. Когато омекне, се прибавя аншоата, запържва се за 1–2 минути, поръсват се лютият пипер и половината наситнен магданоз. Разбърква се.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Добавя се отцедената паста и се овкусява със сол и черен пипер. Разбърква се добре и след около 1–2 минути се дърпа от огъня.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Всяка порция се поднася, поръсена с хрупкави трохи и магданоз.

5
icon

Добър апетит!