Loader
0%

Паста с телешко и горгонзола

ff

Необходими продукти

  • 400 г паста („Пене ригате“)
  • 300 г телешко бонфиле
  • 200 г замразени манатарки
  • 100 г сирене „Горгонзола“
  • 50 мл животинска сметана
  • 1 малка глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 4 стръка мащерка
  • 150 мл телешки бульон
  • 1/4 връзка магданоз
  • 2 с. л. зехтин
  • 1/2 ч. л. сос „Уорчестър“
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от паста, телешко бонфиле, "Горгонзола"
recipe-icon
Време 30 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Месото се овкусява със сол и черен пипер и се запържва в зехтина, от всички страни, до златисто. Изважда се.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

В същия тиган се запържват лукът и чесънът, нарязани наситно.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Прибавят се манатарките, размразени и нарязани на кубчета.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Налива се бульонът, добавят се натрошената горгонзола и сметаната. Овкусява се със соса „Уорчестър", сол, черен пипер и мащерката.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Връща се месото, нарязано натънко.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Пастата се вари в подсолена вода, докато стане „ал денте“ и се слага в соса. Готви се 1–2 минути.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Ястието се сервира с наситнения магданоз.

7
icon

Добър апетит!