Loader
0%

Пастет от сьомга

ff

Необходими продукти

  • 350 г филе от сьомга с кожа
  • 150 г пушена сьомга
  • 1/2 връзка див лук
  • 1 с. л. кленов сироп
  • 50 г краве масло (меко)
  • 30 мл студено пресован зехтин (+ за поливане)
  • 1 лимон
  • 1 с. л. каперси
  • сол и пипер меланж на вкус
recipe-icon
Ястие от филе от сьомга с кожа и пушена сьомга
recipe-icon
Време 30 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 8
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Сьомгата се овкусява със сол, кленов сироп и пипер меланж, полива се със зехтин и се пече около 8 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се. След това се накъсва на малки парчета с вилица.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Пушената сьомга се реже на тънки ивички, а дивият лук и каперсите се наситняват.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Маслото се разбърква добре със зехтина, лимоновия сок и сол на вкус.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Двата вида риба се смесват с каперсите, дивия лук и овкусената мазнина. По желание се подправя с щипка чили.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Пастетът се слага в буркан. (Може да се съхранява до 2 седмици в хладилник). Поднася се с хляб.

5
icon

Добър апетит!