за рагуто:
за бешамела:
Лукът и чесънът за рагуто се наситняват и се запържват в зехтина.
Добавя се каймата и се пържи, докато се получат трохи.
Налива се виното. Когато алкохолът се изпари, се прибавят дафиновите листа и доматите. Подправя се със захар, сол, черен пипер и индийско орехче. Готви се на тих огън поне 40 минути, докато се получи много гъст сос.
Маслото за бешамела се загрява и в него се запържва брашното. Налива се млякото и се готви до получаването на хомогенен сос. Дърпа се от котлона.
Прибавя се настърганият пармезан, чукват се яйцата и се разбърква. Овкусява се със сол и черен пипер.
Тиквичките се режат натънко по дължина и се овкусяват със сол и черен пипер. Заливат се със зехтина и се запичат на грил тиган.
Пастата се сварява в подсолена вода, докато стане „ал денте“. Отцежда се и се разбърква с бешамела и рагуто.
В намазнена тава се подреждат половината тиквички. Сипва се пастата, покрива се с останалите тиквички и се поръсва с настъргания кашкавал.
Пече се в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) до златисто – 25 минути.