Loader
0%

Пъстра салата с тиквен дресинг

ff

Необходими продукти

  • 1 салата „Айсберг”
  • 200 г пресен спанак
  • 70 г сушени червени боровинки
  • 100 г орехи
  • 1 ябълка
  • 100 г сирене „Чедър”

За дресинга

  • 200 г тиква
  • 1 скилидка чесън
  • 1/2 ч. ч. зехтин
  • 1/4 ч. ч. винен оцет
  • 1 ч. л. захар
recipe-icon
Ястие от айсберг и спанак
recipe-icon
Време 30 мин.
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Тиквата се сварява и се пюрира с станалите продукти за дресинга.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Спанакът се измива и подсушава. Накъсва се заедно с айсберга в купа.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Прибавят се почистената ябълка и сиренето „Чедър”, нарязани на малки кубчета, боровинките, натрошените орехи.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Салатата се овкусява със дресинга и се поръсва с тиквените семки, по желание.

4
icon

Добър апетит!