за соса:
Джинджифилът се обелва, нарязва се наситно и се смила заедно със соевия сос и меда. Патешките филета се почистват от излишната мазнина (ако има такава) и по кожата им се правят декоративни ромбове.
Заливат се с ароматната смес и се оставят да се мариноват за 2 часа. След това се подсушават, а маринатата се запазва.
Филетата се слагат с кожата надолу в тиган с дебело дъно и незалепващо покритие. Готвят се на слаб огън, като отделящата се мазнина периодично се отстранява. Когато кожата стане хрупкава, месото се обръща и щом се запече и от другата страна, се изважда и се оставя да почине.
В същия съд се сипват маринатата и портокаловият сок и се готви, докато сосът се уплътни. Накрая се слага студеното масло.
Патешкото филе се нарязва натънко, полива се със соса и се поднася.