Loader
0%

Патешко терияки

ff

Необходими продукти

  • 2 бр. патешко филе
  • 20 г краве масло
  • сокът от 1/2 портокал

 

за соса:

  • 100 мл светъл соев сос (с по-малко сол)
  • 2 с. л. мед
  • 30 г джинджифил
recipe-icon
Ястие от патешко филе
recipe-icon
Време 30 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 2
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Джинджифилът се обелва, нарязва се наситно и се смила заедно със соевия сос и меда. Патешките филета се почистват от излишната мазнина (ако има такава) и по кожата им се правят декоративни ромбове.

1
}

Стъпка 2

Заливат се с ароматната смес и се оставят да се мариноват за 2 часа. След това се подсушават, а маринатата се запазва.

2
}

Стъпка 3

Филетата се слагат с кожата надолу в тиган с дебело дъно и незалепващо покритие. Готвят се на слаб огън, като отделящата се мазнина периодично се отстранява. Когато кожата стане хрупкава, месото се обръща и щом се запече и от другата страна, се изважда и се оставя да почине.

3
}

Стъпка 4

В същия съд се сипват маринатата и портокаловият сок и се готви, докато сосът се уплътни. Накрая се слага студеното масло.

4
}

Стъпка 5

Патешкото филе се нарязва натънко, полива се със соса и се поднася.

5
icon

Добър апетит!