за соса:
Соевият сос, оризовият оцет, виното, медът и нишестето се разбъркват.
Патладжаните се нарязват на шайби и се осоляват. Оставят се да престоят около 20 минути, за да изтече горчивият им сок, след което се измиват и се подсушават.
Намазват се със сусамово олио и се изпичат на грил от двете страни до готовност.
Чесънът и джинджифилът се обелват и се наситняват.
Чушките се почистват от семките и се нарязват на ситно. Лукът също се реже на ситно.
Две супени лъжици сусамово олио се загряват в уок и в тях се запържват чушките, чесънът и джинджифилът.
Прибавят се патладжаните, пържат се 1–2 минути, след което се налива сосът и се вари, докато се сгъсти.
Преди сервиране се поръсва с нарязания пресен лук.