Оризът се сварява в подсолена вода и се отцежда.
Пилешкото филе се намазва с 20 мл олио, посолява се и се готви на тиган, докато стане златисто, но не и напълно готово. Изважда се и се нарязва на кубчета.
Спанакът и пресният лук се нарязват и се запържват в 20 мл олио за кратко, докато омекнат.
Изваждат се и се смесват с наситнените копър и магданоз, пилешкото месо, ориза, яйцата, натрошеното сирене, сол и черен пипер на вкус.
Маслото се разтопява и се разбърква с останалото олио. Лист пергаментова хартия се намокря, след това се намазва с мазнина.
Върху него се редят 8 точени кори, като всяка се маже обилно с мазнина. Така подредените кори се поставят в съд с термоустойчиви дръжки, заедно с хартията.
Слага се плънката и се покрива с последната кора. Стърчащите краища на корите се прегъват навътре и се маже с мазнина.
Тиганът се заграва на котлона за 5 минути, за да може корите на дъното да станат хрупкави. След това паят се слага в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) и се пече около 30 минути.
Нарязва се и се сервира.