Loader
0%

Пай с пилешко, спанак и ориз

ff

Необходими продукти

  • 9 точени кори (дебели)
  • 400 г пилешко филе
  • 150 г бисерен ориз
  • 200 г спанак (почистен)
  • 400 г краве сирене
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 връзка магданоз
  • 1 връзка копър
  • 4 яйца
  • 100 мл олио
  • 100 г краве масло
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от точени кори, пилешко филе, спанак
recipe-icon
Време 1 час и 30 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 8
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Оризът се сварява в подсолена вода и се отцежда.

1
}

Стъпка 2

Пилешкото филе се намазва с 20 мл олио, посолява се и се готви на тиган, докато стане златисто, но не и напълно готово. Изважда се и се нарязва на кубчета.

2
}

Стъпка 3

Спанакът и пресният лук се нарязват и се запържват в 20 мл олио за кратко, докато омекнат.

3
}

Стъпка 4

Изваждат се и се смесват с наситнените копър и магданоз, пилешкото месо, ориза, яйцата, натрошеното сирене, сол и черен пипер на вкус.

4
}

Стъпка 5

Маслото се разтопява и се разбърква с останалото олио. Лист пергаментова хартия се намокря, след това се намазва с мазнина.

5
}

Стъпка 6

Върху него се редят 8 точени кори, като всяка се маже обилно с мазнина. Така подредените кори се поставят в съд с термоустойчиви дръжки, заедно с хартията.

6
}

Стъпка 7

Слага се плънката и се покрива с последната кора. Стърчащите краища на корите се прегъват навътре и се маже с мазнина.

7
}

Стъпка 8

Тиганът се заграва на котлона за 5 минути, за да може корите на дъното да станат хрупкави. След това паят се слага в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) и се пече около 30 минути.

8
}

Стъпка 9

Нарязва се и се сервира.

9
icon

Добър апетит!