Спагетите се начупват и се сваряват в подсолена вода, до готовност. Яйцата се разбиват с малко сол.
Пастата се отцежда и се разбърква с настъргания кашкавал и яйцата.
Изсипват се във форма за пай (с диаметър 26 см), като се разпределят по дъното и стените и се притискат много добре, за да се получи нещо като гнездо, в което да се сложи плънката.
В 40 мл от зехтина се запържват наситнените лук и чесън. Щом омекнат, към тях се добавя каймата и се запържва много добре, докато придобие златистокафяв цвят.
Наливат се доматите, овкусява се с риган, сол и черен пипер и се готви на слаб огън 10 минути.
В останалия зехтин се сотират почистените и нарязани гъби.
Прибавят се и червените чушки, нарязани на ивички, посолява се и след около 5 минути се дърпа от огъня.
Върху спагетите се излива соса с кайма, отгоре се слагат зеленчуците.
Паят се поръсва с настърган пармезан и се пече в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) за около 20 минути.
Поднася се леко охладен.