Loader
0%

Пай със спагети

ff

Необходими продукти

  • 400 г тънки спагети
  • 400 г кайма смес
  • 400 г домати на кубчета (от консерва)
  • 200 г печурки
  • 200 г кашкавал
  • 100 г сирене „Пармезан“
  • 100 г печени чушки
  • 3 яйца
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 60 мл зехтин
  • 1 ч. л. риган
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от спагети, кайма, домати
recipe-icon
Време 1 час и 30 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Спагетите се начупват и се сваряват в подсолена вода, до готовност. Яйцата се разбиват с малко сол.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Пастата се отцежда и се разбърква с настъргания кашкавал и яйцата.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Изсипват се във форма за пай (с диаметър 26 см), като се разпределят по дъното и стените и се притискат много добре, за да се получи нещо като гнездо, в което да се сложи плънката.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

В 40 мл от зехтина се запържват наситнените лук и чесън. Щом омекнат, към тях се добавя каймата и се запържва много добре, докато придобие златистокафяв цвят.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Наливат се доматите, овкусява се с риган, сол и черен пипер и се готви на слаб огън 10 минути.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

В останалия зехтин се сотират почистените и нарязани гъби.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Прибавят се и червените чушки, нарязани на ивички, посолява се и след около 5 минути се дърпа от огъня.

7
}
Стъпка 8

Стъпка 8

Върху спагетите се излива соса с кайма, отгоре се слагат зеленчуците.

8
}
Стъпка 9

Стъпка 9

Паят се поръсва с настърган пармезан и се пече в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) за около 20 минути.

9
}
Стъпка 10

Стъпка 10

Поднася се леко охладен.

10
icon

Добър апетит!