Чесънът се стрива на паста в хаванче заедно с морската сол. Добавят се смленият черен пипер, риганът и червеният пипер. Налива се и олио и се разбърква, за да се получи паста.
Месото се поставя в тава и се натрива с пастата. Лукът и морковите се обелват, режат се наедро и се слагат в тавата. Наливат се бульонът и виното и се пускат дафиновите листа. Пече се 30–40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
След това температурата се намалява на 140 градуса и ястието се допича за 2–3 часа, покрито с алуминиево фолио. Месото се изважда, а сосът се прецежда и се редуцира.
Морковите за гарнитурата се белят и се слагат в тава, заедно с добре измитите, но необелени картофи и главата чесън. Овкусяват се със сол и черен пипер и се залива с олио. Пекат се на 140 градуса за 2 часа (заедно с месото).
Когато зеленчуците са готови, картофите се натрошават, морковите се режат на кубчета, а чесънът се изстисква. Грахът се бланшира в подсолена вода и се отцежда. Зеленчуците се смесват в голяма купа. Прибавят се маслото, нарязаният копър и сол на вкус. Разбърква се, докато маслото се разтопи.
Месото се поднася с гарнитурата и соса.