Loader
0%

Печен свински врат със зеленчуци

ff

Необходими продукти

  • 1,8 кг свински врат с кост (цяло парче)
  • 2 с. л. морска сол
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч. л. риган
  • 1 ч. л. черен пипер на зърна
  • 2 дафинови листа
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 300 мл червено вино
  • 300 мл телешки бульон
  • 1 с. л. олио
recipe-icon
Ястие от свински врат с кост
recipe-icon
Време 3 часа
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Чесънът се стрива на паста в хаванче заедно с морската сол. Добавят се смленият черен пипер, риганът и червеният пипер. Налива се и олио и се разбърква, за да се получи паста.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Месото се поставя в тава и се натрива с пастата. Лукът и морковите се обелват, режат се наедро и се слагат в тавата. Наливат се бульонът и виното и се пускат дафиновите листа. Пече се 30–40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

След това температурата се намалява на 140 градуса и ястието се допича за 2–3 часа, покрито с алуминиево фолио. Месото се изважда, а сосът се прецежда и се редуцира.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Морковите за гарнитурата се белят и се слагат в тава, заедно с добре измитите, но необелени картофи и главата чесън. Овкусяват се със сол и черен пипер и се залива с олио. Пекат се на 140 градуса за 2 часа (заедно с месото).

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Когато зеленчуците са готови, картофите се натрошават, морковите се режат на кубчета, а чесънът се изстисква. Грахът се бланшира в подсолена вода и се отцежда. Зеленчуците се смесват в голяма купа. Прибавят се маслото, нарязаният копър и сол на вкус. Разбърква се, докато маслото се разтопи.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Месото се поднася с гарнитурата и соса.

6
icon

Добър апетит!