за булгура:
Агнешкото се шпикова с розмарина и нарязания чесън, намазва се обилно с масло, овкусява се със сол и черен пипер и се готви около 2 часа и половина в загрята на 160 градуса фурна. Времето за готвене зависи от големината на парчето месо.
Лукът и чесънът се режат наситно. В зехтина първо се запържва лукът, докато омекне и след това се слага и чесънът. Прибавят се сминдухът, кимионът и чилито, и също се запържват за кратко.
Наливат се около 500 мл вода, сипват се доматите, булгурът и доматеният концентрат, и се готви, докато булгурът набъбне. Овкусява се със сол и черен пипер.
Тавата се деглазира с бяло вино и се оставя на огъня, докато сосът леко се сгъсти. Дърпа се от огъня и по желание се добавя кубче масло. Агнешкото се сервира с булгура и се залива със соса.