Loader
0%

Печени патешки бутчета

ff

Необходими продукти

  • 4 патешки бутчета
  • 2 стръка праз
  • 2 скилидки чесън
  • 50 г глава целина
  • 1 корен пащърнак
  • 1 морков
  • 2 с. л. доматен концентрат
  • 200 мл червено вино
  • 2 стръка мащерка
  • 80 г сирене „Пармезан”
  • 2 с. л. зехтин
  • 600 мл пилешки бульон
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 щипка захар
recipe-icon
Ястие от патешки бутчета
recipe-icon
Време 1 ч. и 15 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Бутчетата се овкусяват със сол и черен пипер и се подреждат в тава с кожата нагоре. Пекат се за 1 час и 10 минути на 180 градуса.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Целината, морковът и пащърнакът се обелват и се нарязват на малки кубчета. Празът и чесънът се наситняват. Зеленчуците се запържват в зехтина.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Добавя се доматеният концентрат, налива се виното и щом се редуцира, се налива бульонът. Овкусява се с мащерката. Ястието се оставя да къкри на слаб огън, докато се сгъсти. Дърпа се от котлона, овкусява се със сол и черен пипер и малко захар.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Бутчетата се сервират със соса и настъргания пармезан.

4
icon

Добър апетит!