Loader
0%

Печени пилешки бутчета, мариновани в мътеница

ff

Необходими продукти

  • 4 цели пилешки бутчета
  • 2 ч. ч. мътеница
  • 1/4 ч. ч. зехтин
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч. л. кимион
  • 1 ч. л. кориандър
  • сол и черен пипер на вкус

за мътеницата:

  • 2 ч. ч. пълномаслено прясно мляко
  • сокът от 1/2 лимон (3 с. л. бял винен оцет)
recipe-icon
Ястие от пилешки бутчета
recipe-icon
Време 50 мин. + 2 часа мариноване
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Пилешките бутчета се разделят на горни и долни. На долните се отстранява капачето.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

В купа се смесват скилидките чесън, стрити на паста с малко сол, кориандърът, кимионът и зехтинът. В купа се смесват прясното мляко и сокът от лимон за мътеницата.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Оставят се за 10 минути, докато млякото се пресече. Слага се месото, налива се мътеницата, овкусява се със сол и черен пипер и купата се покрива с фолио за свежо съхранение.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Бутчетата се оставят да се мариноват за 2 часа в хладилник. Бутчетата се отцеждат от маринатата и се поставят в тава на дъното, на която има пергаментова хартия.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Пекат се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор. Долните се пекат за 30 минути, а горните за 40 минути.

5
icon

Добър апетит!