за мътеницата:
Пилешките бутчета се разделят на горни и долни. На долните се отстранява капачето.
В купа се смесват скилидките чесън, стрити на паста с малко сол, кориандърът, кимионът и зехтинът. В купа се смесват прясното мляко и сокът от лимон за мътеницата.
Оставят се за 10 минути, докато млякото се пресече. Слага се месото, налива се мътеницата, овкусява се със сол и черен пипер и купата се покрива с фолио за свежо съхранение.
Бутчетата се оставят да се мариноват за 2 часа в хладилник. Бутчетата се отцеждат от маринатата и се поставят в тава на дъното, на която има пергаментова хартия.
Пекат се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор. Долните се пекат за 30 минути, а горните за 40 минути.