за ориза:
Джинджифилът се обелва и се настъргва, чесънът се наситнява. Кимионът се запържва в олиото за кратко и се прехвърля в купа. Прибавят се киселото мляко, джинджифилът, чесънът, куркумата, канелата, сол и черен пипер на вкус.
Месото се намазва с получената паста и се оставя да се маринова за една нощ.
Покрива се с алуминиево фолио и се пече 2 часа върху скара, в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор.
След това фолиото се отстранява и месото се допича за още 20–30 минути на 200 градуса (с вентилатор). Изважда се от фурната и се оставя да почине 30 минути.
Оризът се измива много добре няколко пъти. Оставя се да побелее. Лукът се наситнява и се запържва в маслото. Добавят се стафидите, куркумата, дафиновите листа и оризът и се запържват. Налива се бульонът и се посолява. Щом кипне, се готви 10 минути, под капак, на слаб огън.
Дърпа се от огъня и се оставя още 5–10 минути. Месото се сервира с ориза.