Loader
0%

Печено пуешко с ароматно масло

ff

Необходими продукти

  • 1 пуйка
  • 4 стръка розмарин
  • 4 стръка салвия
  • 6 стръка мащерка
  • 1 глава чесън

за маслото:

  • 150 г краве масло (със стайна температура)
  • 1 ч. л. сол
  • 1/2 ч. л. черен пипер
  • 4 скилидки чесън
  • 4 листа салвия
  • 1 стрък розмарин
  • 2 стръка мащерка
  • 2 стръка магданоз
recipe-icon
Ястие от пуйка
recipe-icon
Време 1 ч. и 30 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Салвията, розмаринът, мащерката и магданозът за ароматното масло се наситняват, а чесънът се стрива на паста. Разбъркват се с маслото, сол и черен пипер на вкус.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Гърдите на пуйката се отделят заедно с крилцата. (Останалата част от нея се заделя за супа или за яхния). Гърдите се намазват хубаво с ароматното масло под кожата. Отгоре се мажат съвсем леко, за да не изгорят подправките в маслото при печенето.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

В тава за печене се поставят целите стръкове розмарин, мащерка и салвия и разполовеният чесън. Върху тях се слага месото. Пече се около 1 час в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

След това се изважда от тавата и се оставя да почине. Сервира се със соса от печенето.

4
icon

Добър апетит!