Оцетът и медът се кипват и се варят, докато течността се редуцира наполовина. Охлажда се.
Кедровите ядки се запичат на сух тиган.
Зехтинът се загрява и в него се пускат смачканите скилидки чесън.
Бутчетата се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват в мазнината до златисто, като се започва от страната с кожата. Месото се покрива с моцарелата, нарязана на шайби, поръсва се с настъргания пармезан и се запича за 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Доматите се режат на шайби и се разбъркват с наситнения босилек. Посолява се.
Върху готовите бутчета се слагат подправените домати, поръсват се кедровите ядки и се полива с балсамовата редукция.
Съвет: Преди бутчетата да се сложат във фурната, от съда се отстраняват мазнината и скилидките чесън.