Loader
0%

Пиле „Капрезе”

ff

Необходими продукти

  • 1 с. л. зехтин
  • 4 горни пилешки бутчета
  • 2 скилидки чесън
  • 50 г кедрови ядки
  • 125 г сирене „Моцарела”
  • 60 г сирене „Пармезан”
  • 200 г чери домати
  • 4 стръка босилек
  • 100 мл тъмен балсамов оцет
  • 1 с. л. мед
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от горни пилешки бутчета
recipe-icon
Време 45 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 2
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Оцетът и медът се кипват и се варят, докато течността се редуцира наполовина. Охлажда се.

1
}

Стъпка 2

Кедровите ядки се запичат на сух тиган.

2
}

Стъпка 3

Зехтинът се загрява и в него се пускат смачканите скилидки чесън.

3
}

Стъпка 4

Бутчетата се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват в мазнината до златисто, като се започва от страната с кожата. Месото се покрива с моцарелата, нарязана на шайби, поръсва се с настъргания пармезан и се запича за 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.

4
}

Стъпка 5

Доматите се режат на шайби и се разбъркват с наситнения босилек. Посолява се.

5
}

Стъпка 6

Върху готовите бутчета се слагат подправените домати, поръсват се кедровите ядки и се полива с балсамовата редукция.

6
}

Стъпка 7

Съвет: Преди бутчетата да се сложат във фурната, от съда се отстраняват мазнината и скилидките чесън.

7
icon

Добър апетит!